Kunstneren

Charlotte Bjørlig, født 1971
Uddannet billedkunstlærer i 1997
Løbende dygtiggjort mig inden for bl.a. croquistegning og maleri.
Underviser i billedkunst på valghold og på workshops.
Atelier i Lynge
Galleri i Rørholmsgade 13, 1352 Kbh. K.

Kunsten

Maleriet er først helt på plads, når det har balancen mellem poesi og power – mellem det rå og det fine, fortællingerne og alt det usagte…

Der skal være noget at gå på opdagelse i for den der ser på billedet.

Jeg arbejder ofte i mange lag, før de sidste lag oliemaling kommer på, f.eks. bygger jeg en grund op med spartelmasse, gamle bogsider, riv fra en avis eller en plakatsøjle… På den måde ligger der fragmenter af både kultur og sprog og blander sig i fortællingerne. Selvom malerierne er flertydige, spiller både tiden og naturen ofte også en central rolle – både den indre og den ydre natur.

Kirsten Marie Hedeland, skribent ved Kunstavisen, skrev om mine malerier, at de:

”…oser af vulkansk energi og sydlandsk stemning. I hendes værker ligger historien gemt i motiverne, der er koncentreret omkring musik, landskaber og i særdeleshed mennesket fortalt i et poetisk omfavnende formsprog. Der er en god komposition i Charlottes malerier, der i den grad er farvemættede, men hvor farverne harmonisk lægger sig op ad hinanden. Vi bevæger os i den varme ende af farveskalaen, hvor man rigtig kan mærke passionen og livsgnisten. Det rustikke præg og de gyldne farver leder ens tanker hen mod sydens varme og temperament.”

Når turen går sydpå er det oftest Italien der kalder, og de sidste 10-12 år har jeg tilbragt en del af sommeren i Toscana, hvor jeg til stadighed inspireres af de rustikke strukturer, farverne, sproget og sporene af tid der går…
Mod nord har det især været det fantastiske rå og vilde landskaber på Island der har inspireret – det er ikke sidste gang turen går i den retning.